Wegetariańskie leczo

Patrycja
Obiad
06.04.2017 10:38
Wegetariańskie leczo

Składniki: cebula 1 szt, pieczarki 350 g, papryka zielona pół szt, papryka żółta lub pomarańczowa pół szt, papryka czerwona 1 szt, cukinia 2 szt, bakłażan 1 szt, czosnek 2 ząbki, pomidory z puszki 1 opakowanie, koncentrat pomidorowy 2 łyżki, sos sojowy 2 łyżki, liść laurowy 3 szt, ziele angielskie 4 ziarna, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra do smaku, sól i pieprz do smaku, koperek posiekany świeży lub mrożony 3 łyżki, natka pietruszki posiekana świeża lub mrożona 3 łyżki, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebule obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Gdy warzywa będą miękkie to dodajemy pomidory z puszki, koncentrat, sos sojowy, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz koperek i natkę pietruszki. Bakłażana obieramy, kroimy w plastry i nasalamy, aby puścił sok, następnie opłukujemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę razem z paprykami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/04/wegetarianskie-leczo.html