Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 porcje Składniki: 300 – 400 g łososia świeżego sok z cytryny 8 łyżek obranych pistacji 3 łyżeczki bułki tartej 2 łyżeczki masła 3 łyżki startego sera 1 łyżkę oliwy szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Łososia skropić cytryną, doprawić szczyptą soli i pieprzu, odstawić. Łososia przełożyć do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego, masę pistacjową ułożyć na łososiu i piec przez 15 minut w 200 stopniach. Dodać do niego posiekane pistacje, bułkę tartą i 3 łyżki startego sera i wszytko wymieszać. Następne pokroić na 2-4 kawałki (w zależności od wielkości).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/losos-pod-pistacjowa-kolderka/