Domowe sushi, maki z kurczakiem teriyaki

Agata
Obiad
05.04.2017 19:25
Domowe sushi, maki z kurczakiem teriyaki

Domowe sushi, maki z kurczakiem teriyaki Czas przygotowania: 40 minut Składniki: ryż ugotowany według przepisu jak zrobić ryż do sushi przepisu jak zrobić ryż do sushi arkusze alg nori 1 pierś z kurczaka 1 ząbek czosnku kawałek imbiru (2-3 cm) 2 łyżki sosu teriyaki sosu teriyaki olej do smażenia zielony ogórek ze skóra pokrojony w cienkie paski 1/2 czerwonej papryki majonez wasabi Do niedawna wydawało mi się, że sushi może przygotowywać tylko i wyłacznie sushi master, ale po krótkim szkoleniu, które mi zrobiły moje koleżanki blogerki, okazało się, że zrobienie tych pysznych ryżowych rolek wcale nie jest takie trudne. Na blogu znajdziecie wpis o tym jak prawidłowo przygotować ryż do sushi , jest to bardzo ważny krok w robieniu sushi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/04/domowe-sushi-maki-z-kurczakiem-teriyaki.html