Z czarnuszką pierwszy raz zetknęłam się parę lat temu w Turcji, gdzie na śniadanie podawano pyszny biały ser z duża ilością koperku i czarnuszką właśnie. Takie zestawienie bardzo nam posmakowało, kupiłam więc torebkę tych czarnych ziarenek i potem w domu podawałam w ten sposób biały ser. I warto stosować ją jako przyprawę, gdyż te malutkie ziarenka zawierają ponad 100 aktywnych substancji, między innymi fosfolipidy, fotosterole, flawonoidy, sterole, alkaloidy, białka i mnóstwo witamin. Twarożek z czarnuszką 15 minut Składniki: 250 g dobrego białego sera 2-3 łyżki naturalnego jogurtu 6 rzodkiewek 1 łyżeczka czarnuszki sól do smaku koperek Wykonanie:
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/03/twarozek-z-czarnuszka.html