Babka mocno cytrynowa

Małgorzata
Ciasta
05.04.2017 18:49
Babka mocno cytrynowa

Składniki: 3-4 jajka 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gęstego jogurtu greckiego 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gęstego jogurtu greckiego 3/4 szklanki oleju 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia Otarta skórka z jednej cytryny Sok z połowy cytryny szczypta soli szczypta soli Lukier cytrynowy 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki soku z cytryny Cukier puder wsypać do miseczki dodać sok z cytryny i utrzeć na gładko. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia dodać do masy jajecznej, dodać otartą skórkę z cytryny oraz szczyptę soli. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać kolejno jogurt, olej, sok z cytryny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://w-garach-u-gosi.blogspot.com/2017/04/babka-mocno-cytrynowa.html
W garach u Gosi

W garach u Gosi

Małgorzata

facebook