Składniki: - 30 dag zielonych szparagów - 10 dag szpinaku - 2 ziemniaki - 1 średnia cebula - czosnek - 1 łyżka masła klarowanego - sól,pieprz,gałka muszkatołowa - 700 ml bulionu warzywnego bądź drobiowego - jajka ( u mnie przepiórcze) Ziemniaki obrać,opłukać i pokroić w kostkę. Gdy zupka przestygnie należy ją zmiksować,ponownie podgrzać i doprawić do smaku solą,pieprzem,gałką muszkatołową oraz czosnkiem ( ok 3 ząbki). Pod koniec dodać pokrojone szparagi oraz liście szpinaku- gotować jeszcze ok 10 minut. Następnie dodać pokrojone ziemniaki - całość zalać bulionem i gotować pod przykryciem ok 15 min na średnim ogniu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2017/04/zupa-krem-szparagowy-z-jajkiem-sadzonym.html