Tarta krem z pomarańczami

Ewelina
Ciasta
03.04.2017 12:41
Tarta krem z pomarańczami

Składniki: - Kruche ciasto: - 1,5 szkl mąki pszennej - 1 szkl mąki krupczatki - 200 g zimnego masła - 2 żółtka - 1 łyżka cukru z wanilią - 0,5 szkl cukru pudru - Krem pomarańczowy: - 0,5 l soku pomarańczowego Smaki Victorii - 1 budyń waniliowy b/c - 1 galaretka pomarańczowa - 125 g masła - Bita śmietana: - 250 ml zimnej kremówki 30% - 125 g mascarpone - 1 łyżka cukru pudru Kruche ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą masę. Gdy budyń zacznie tężeć ale będzie jeszcze letni dodawać po kawałku miękkiego masła i miksować do momentu aż masło się rozpuści i zrobi się jednolity krem. Zimny krem wylać na kruche ciasto i odłożyć w zimne miejsce by krem stężał. Krem pomarańczowy: Odlać pół szklanki soku i rozmieszać w nim budyń. Formę do tart z wyjmowanym dnem o wymiarach góra 29cm dół 24 cm wysmarować margaryną. Bita śmietana: Zimną kremówkę i mascarpone ubić na sztywno pod koniec dodając cukier puder.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2017/03/tarta-z-kremem-pomaranczowym.html