Babka pomarańczowa

Ewelina
Ciasta
15.01.2017 18:17
Babka pomarańczowa

Składniki: - 1 szkl mąki pszennej - 0,5 szkl mąki krupczatki - 0,5 szkl maki ziemniaczanej - 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 200 g masła - 1 szkl cukru pudru - 4 jajka - 0,5 szkl soku z pomarańczy Victoria Cymes - skórka z 2 pomarańczy - Poncz pomarańczowy: - 3 łyżki cukru pudru - 7 łyżek sok z pomarańczy Victoria Cymes - 2 łyżki ekstraktu pomarańczowego Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Po wyjęciu z pieca zostawić babkę na około 8-10 minut w formie następnie wyjąć i jeszcze ciepłą babkę polać z wierzchu ponczem. Dodawać na przemian z sokiem pomarańczowym i ucierać na wolnych obrotach do połączenia się składników. Ciasto przelać do silikonowej formy i piec gór-dół w 170 stopniach około 45 minut do suchego patyczka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2017/01/babka-pomaranczowa.html
Ala piecze i gotuje

Ala piecze i gotuje

Ewelina