Składniki: - Ciasto miodowe: - 2 jajka - 125 g zimnego masła - 2 szkl mąki pszennej - 2 łyżki miodu lipowego Miody Wileńskich - 1/4 szkl cukru - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - Krem budyniowy: - 500 ml mleka - 2 łyżki cukru - 1 budyń waniliowy b/c - 250 g masła - 1 łyżka cukru pudru - 1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym 400g - orzechy włoskie ale-raj Ciasto miodowe: Wszystkie składniki umieścić w misie z miksera dodać pokrojone w kostkę masło i zmiksować na wolnych obrotach na jednolitą masę. Warstwy ciasta: placek miodowy 2/3 kremu budyniowego placek miodowy masa orzechowa placek miodowy 1/3 kremu budyniowego posiekane orzechy włoskie Ciasto włożyć do plastikowego pojemnika na ciasto lub owinąć folią spożywczą. Każdą część ciasta osobno rozsmarować na papierze i upiec 3 placki na złoto w 180 stopniach około 10 minut. Włożyć do lodówki lub odłożyć w zimne miejsce na 1-2 dni. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozmieszany budyń i mieszając ponownie zagotować.