Składniki: - Ciasto: - 260 g miękkiego masła - 4 jajka - 2 szkl mąki pszennej - 1 szkl mąki orkiszowej ekologicznej T 650 - 1 szkl cukru - 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 puszka ananasa - 2 kopiaste łyżki wiórków kokosowych - 3 łyżki likieru o smaku pina colada - Krem: - 300 ml zimnej kremówki - 125 g mascarpone - 1,5 łyżki cukru pudru - 3 łyżki likieru o smaku pina colada Ananas odsączyć na sitku odłożyć 3 plastry do dekoracji a resztę zmiksować. Na końcu dodać zmiksowany ananas, likier i wymieszać tylko do połączenia składników. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Piec w 180 stopniach około 25-30 minut do suchego patyczka. Krem: Zimną śmietanę i mascarpone połączyć i zmiksować na sztywno.