Sernik z musem brzoskwiniowym

Ewelina
Ciasta
06.04.2016 9:01
Sernik z musem brzoskwiniowym

Składniki: - Biszkopt: - 4 jajka - 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Gellwe - Masa serowa: - 1 kg twarogu z wiaderka - 1 szkl cukru pudru - 1 galaretka brzoskwiniowa - 1,5 szkl wody - 5 łyżeczek żelatyny - 0,5 l kremówki 30% - Mus brzoskwiniowy - 1 puszka brzoskwiń - 2 galaretki brzoskwiniowe Gellwe - 0,5 l soku z brzoskwiń (z puszki)* - 2 łyżeczki żelatyny Gellwe Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Mus brzoskwiniowy: Galaretki i żelatynę rozpuścić w 0,5 l gorącym przegotowanym soku i odłożyć do lekkiego stężenia. Ubijając dodawać po jednym żółtku i ubijać do momentu aż masa będzie sztywna i nie będzie spadać z łopatek miksera. Do tężejących galaretek wlać mus, wymieszać, wylać na zastygły sernik i odłożyć do lodówki do stężenia. Ubić na sztywno zimną kremówkę dodawać porcjami do sera i dokładnie wymieszać łopatką. Dodawać po łyżce do masy jajecznej i miksować na najmniejszych obrotach lub wymieszać łopatką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2016/04/sernik-z-musem-brzoskwiniowym.html