Babeczki cytrynowe z bakaliami i czekoladową polewą

Desery
02.04.2017 17:10
Babeczki cytrynowe z bakaliami i czekoladową polewą

Składniki Babeczki - 100 g miękkiego masła - pół szklanki cukru - 2 jajka - szklanka mąki pszennej - łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 2 łyżki skórki otartej z cytryny - łyżka soku z cytryny - 4 łyżki posiekanych migdałów - 4 łyżki rodzynek - 2 łyżki ziarna kakaowca Masło utrzeć do białości z cukrem. Wszystkie składniki umieścić w garnuszku z nieprzywierającym dnem, ustawić na kuchence (na małym ogniu) i rozpuścić, mieszając całość od czasu do czasu. Nadrabiam więc dzisiaj i przedstawiam zaległe babeczki, Ucierane, o lekko cytrynowym posmaku, z migdałami, rodzynkami i ziarnem kakaowca, czyli stuprocentową czekoladą :) Dodatkowo - posiekane migdały - ziarna kakaowca - rodzynki - starta skórka z cytryny Udekorować babeczki. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i solą, sok oraz skórkę z cytryny i zmiksować. Polewa - 50 g masła - 40 g cukru pudru - 20 g kakao - łyżka wody Miniony tydzień był dla mnie bardzo intensywny, jeśli chodzi o uczelnię, a poza tym musiałam zostawić komputer do naprawy...

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2017/04/babeczki-z-bakaliami-i-polewa.html