Babeczki (wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej) - 100 g masła, miękkiego - 1/2 szklanki cukru - 2 łyżki cukru z wanilią - 2 jajka - 2/3 szklanki kefiru - 1 szklanka mąki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżki mleka w proszku - szczypta soli Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać mascarpone i cukier puder, zmiksować dokładnie. - 70 g płatków kukurydzianych - 2 płaskie łyżki cukru - 2 łyżki mleka w proszku - 45 g stopionego masła Wszystkie składniki wymieszać. Ciasto rozłożyć do foremek wyłożonych papilotkami, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 min. Krem - 100 g śmietany 36% - 100 g mascarpone - łyżka cukru pudru Dodać kefir, mąkę wymieszaną z proszkiem i solą oraz mleko w proszku, miksować.