Gdy wczoraj wspomniałam, że na dniach pojawią się przepisy na moje dwa urodzinowe torty, nie spodziewałam się, że uda mi się tak szybko ze wszystkim wyrobić i już dzisiaj będę miała dla Was gotowy post. Krem czekoladowy - 100 g gorzkiej czekolady - 250 g kremówki - łyżka cukru pudru (opcjonalnie) - 250 g mascarpone Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Całość robi się szybko (wystarczy dzień wcześniej upiec biszkopt, a kolejnego dnia ukręcić masę, przygotowując polewę toffiee nawet w tym samym czasie), a jest niezwykle efektowna i robi furorę na stole. - łyżka cukru z wanilią - 100 ml śmietany 36% Masło umieścić w garnuszku i rozpuścić. Nasączenie - 80 ml kawy z ekspresu - łyżka cukru - łyżka rumu Polewa karmelowa - 75 g masła - 75 g cukru trzcinowego