Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 1 duża cebula 250 g pieczarek 3 szklanki wody sól pieprz 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 łyżka mąki (opcjonalnie) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki masła klarowanego papryka słodka Żeberka umyć i pokroić w mniejsze części. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i zrumienić ją smażąc wraz z mięsem, a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Sos można zagęścić , roztrzepać mąkę w małej ilości wody i wlać do sosu po czym sos ponownie zagotować. Całość zalać wodą , dodać liście laurowe, ziele angielskie i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne przepisy na żeberka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/04/zeberka-duszone-z-pieczarkami.html