Królik w sosie musztardowym

Beata
Obiad
18.03.2018 17:59
Królik w sosie musztardowym

Polecam! 1 tuszka z królika 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 5 łyżek oliwy 1 łyżka musztardy bawarskiej 1 łyżeczka soli 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka gorczycy całej 200 ml śmietany słodkiej dałam 30% 200 ml wina białego wytrawnego Królika podzielić na części. Mięso przełożyć do rondla i lekko obsmażyć na lekko rumiany kolor, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać 1 łyżka oliwy i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż mięso będzie miękkie. Do rondla, w którym smażyliśmy mięso wlać wino i zagotować, a następnie lekko je odparować, a następnie dodać musztardę wlać śmietanę i dokładnie wymieszać. Na blogu w zakładce Mięsa znajdziecie mnóstwo przepisów na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięs. Przykryć mięso i odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/03/krolik-w-sosie-musztardowym.html