Składniki: Ciasto – 6 jajek – 3/4 szklanki cukru – 1 szklanka mąki pszennej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 2 łyżki kakao Masa – 1/2 szklanki mleka – 1/2 szklanki cukru – 250g masła – 1 opakowania cukru waniliowego (16 g) – 2 szklanki mleka w proszku Polewa – 100 g czekolady mlecznej – 50 g masła Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier i ubijamy na błyszczącą pianę. Masę przelewamy do foremki i wkładamy do piekarnika, pieczemy ok. 20-25 minut – do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmujemy z blaszki, lekko studzimy i dzielimy na 2 części. Dodajemy stopniowo do naszej ubijanej masy i delikatnie mieszamy (na najmniejszych obrotach). Ciasto piekłam w foremce 27×22 cm ale możecie też w większej będzie po prostu wtedy cieńsze. Do masy wsypujemy mleko w proszku i dalej ucieramy do uzyskania gładkiej masy.