Składniki (forma np. 25x25cm ) : Ciasto marcepanowe: - 200g marcepanu - 50g miękkiego masła - 4 łyżki mąki pszennej - 2 średnie jajka Ciasto kruche: - 2 szklanki mąki pszennej - ½ szklanki cukru pudru - 200g masła - 2 żółtka - 2 łyżki kwaśnej śmietany Wykonanie: Ciasto marcepanowe: - wszystkie składniki wkładamy do miski czyli marcepan, masło, mąkę oraz jajka i miksujemy na gładką masę, którą rozsmarowujemy na blaszce (25x25cm) wyłożonej papierem do pieczenia - ciasto pieczemy na złoty kolor około15-18 minut w piekarniku nagrzanym do 175ºC. Które dzielimy na 2 części ,⅓ ciasta odkładamy i zostawiamy w temperaturze pokojowej ,z reszty ciasta czyli ⅔ formujemy w kulę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. - schłodzonym ciastem wylepiamy formę (25x25cm) wyłożoną papierem do pieczenia.