Składniki /18 sztuk: – 1 szklanka i 3 łyżki mąki pszennej – 1 szklanka drobno startej marchewki – 3 jajka – 3/4 szklanki cukru – 3/4 szklanki oleju – 5 łyżek orzechów włoskich – 5 łyżek wiórków kokosowych – 1 łyżeczka cynamonu – 1 łyżeczka kardamonu – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – szczypta soli Krem – 25 dag serka mascarpone – 1/3 szklanki cukru pudru – 1/2 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne muffiny marchewkowe z kremem mascarpone, które ucieszą nie jedno podniebienie waszych gości. Święta tuż tuż dlatego pewnie zastanawiacie się i szukacie przepisów nie tylko na świąteczne ciasta ale również babeczki, ciasteczka i słodkie przekąski. Na końcu dodać przesianą wcześniej przez sito mąkę wymieszaną z cynamonem, kardamonem, sodą proszkiem i solą. Ciasto przekładać do foremek na muffiny i piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 160*170 stopni. Jeśli nie mamy strzykawki smarujemy kremem muffiny na wierzchu Wsypać porcjami cukier, nie przerywając ubijania, aż masa będzie jasna i gęsta.