Bananowe babeczki z czekoladą i orzechami

Krzysztof
Przepisy
06.03.2014 20:17
Bananowe babeczki z czekoladą i orzechami

Przepis

Składniki na 12 sztuk:

2 średnie, rozgniecione banany

2 duże jajka

3/4 do 1 szklanki brązowego cukru

1/2 szklanki roztopionego masła

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

2 i 1/4 szklanki mąki pszennej

2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki cynamonu

1/2 łyżeczki soli

1 szklanka pokrojonej w kosteczkę mlecznej czekolady lub płatków czekoladowych

1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich

Dodatkowo dwie łyżki drobno posiekanych orzechów na wierzch

Rozgniecione banany, jajka, cukier, masło i wanilię dokładnie połączyć razem.

Mąkę przesiać do dużej miski, wsypać sól, cynamon, proszek, orzechy i czekoladę. Wymieszać.

Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać.

Formę wypełnić papilotkami (około 12) Ciasto nakładać łyżką (około 3/4 wysokości). Każdą babeczkę posypać orzechami.

Piec w 180*C przez około 25 minut.