Przepis
Składniki na 12 sztuk:
2 średnie, rozgniecione banany
2 duże jajka
3/4 do 1 szklanki brązowego cukru
1/2 szklanki roztopionego masła
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki soli
1 szklanka pokrojonej w kosteczkę mlecznej czekolady lub płatków czekoladowych
1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
Dodatkowo dwie łyżki drobno posiekanych orzechów na wierzch
Rozgniecione banany, jajka, cukier, masło i wanilię dokładnie połączyć razem.
Mąkę przesiać do dużej miski, wsypać sól, cynamon, proszek, orzechy i czekoladę. Wymieszać.
Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać.
Formę wypełnić papilotkami (około 12) Ciasto nakładać łyżką (około 3/4 wysokości). Każdą babeczkę posypać orzechami.
Piec w 180*C przez około 25 minut.