Crostini z Kozim Serem

Krzysztof
Śniadania
06.03.2014 9:51
Crostini z Kozim Serem

Przepis

1 bagietka, pokrojona na cienkie kromki

pęczek świeżej bazylii

pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół

opakowanie koziego sera ( twarogowego )

Oliwa z oliwek

Ocet balsamiczny

Sol i świeżo zmielony pieprz

Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni . Pokrojoną bagietkę skrapiamy oliwą , oraz posypujemy solą i świeżym pieprzem. Pieczemy przez ok. 5 minut i wyciągamy z piekarnika.

Każdego tosta smarujemy kozim serem. Na nim kładziemy połówki pomidora i posypujemy porwaną bazylią. Tosty skrapiamy octem balsamicznym.

Serwujemy na dużym talerzu, ozdobionym liśćmi świeżej bazylii. Wygląda to pięknie ! Serwujemy jeszcze ciepłe . Gotowe !