Pasta słonecznikowa

Julianna
Przekąski
28.03.2017 13:46
Pasta słonecznikowa

Składniki: 1 szklanka pestek słonecznika 3 łyżki oleju rzepakowego z zalewy suszonych pomidorów 3 suszone pomidory pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli szczypta pieprzu ziołowego Słonecznik zalać 2 szklankami zimnej wody, odstawić na noc. Składniki: 1 szklanka pestek słonecznika 3 łyżki oleju rzepakowego z zalewy suszonych pomidorów 3 suszone pomidory pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli szczypta pieprzu ziołowego Słonecznik zalać 2 szklankami zimnej wody, odstawić na noc. Suszone pomidory pokroić w kostkę, razem z olejem dodać do pestek i zblendować na gładką pastę. Suszone pomidory pokroić w kostkę, razem z olejem dodać do pestek i zblendować na gładką pastę. Następnego dnia pestki przepłukać i zlać wodę razem z przezroczystymi skórkami z pestek. Następnego dnia pestki przepłukać i zlać wodę razem z przezroczystymi skórkami z pestek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://obiadgotowy.blogspot.com/2017/03/pasta-sonecznikowa-z-suszonymi.html