Pak choi z marynowanym tofu i fistaszkami

Łukasz
Przekąski
26.03.2017 23:12
Pak choi z marynowanym tofu i fistaszkami

2 kapusty pak choi 200 g tofu (naturalnego lub wędzonego) 1 mała papryczka chili sok z ½ limonki 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku 2 cm kłącza imbiru 50 ml sosu sojowego olej kokosowy do smażenia garść orzechów arachidowych Sos kabayaki: 50 ml sosu sojowego 50 ml wina mirin 50 g cukru trzcinowego 1 ząbek czosnku 2 cm kłącza imbiru PRZYGOTOWANIE Marynowane tofu Papryczkę chili posiekaj, czosnek oraz imbir obierz i zetrzyj na tartce. Wystarczy ją przez 5 minut gotować na parze, polać sosem teriyaki lub kabayaki (od biedy można użyć również sojowego) i podać z makaronem mien lub soba, albo przygotować właśnie w formie takiej fajnej przystawki z aromatycznym tofu. Kapusta pak choi z marynowanym tofu, fistaszkami i sosem kabayaki Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) SKŁADNIKI Pak choi i marynowane tofu: Panie i Panowie przed Wami pak choi (zwana również bok choy) w oryginalnej odsłonie z marynowanym tofu, fistaszkami i sosem kabayaki. Kapustę pak choi umyj, odkrój głąb, a następnie blanszuj lub gotuj na parze przez około 5 minut. Kapusta nad Wisłą to dość modne warzywo, ale ta dopiero całkiem niedawno wkradła się na nasze salony, by brylować na kuchennym parkiecie. Podanie Tofu podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.food2.pl/2017/03/Pak-Choi-z-Tofu.html