Pierogi z brokułem i serem feta

Patrycja
Dania mączne
26.03.2017 11:26
Pierogi z brokułem i serem feta

Składniki: ciasto na pierogi: mąka pszenna 3 i 1/3 szklanki + do podsypywania, woda ciepła 1 szklanka, sol pół łyżeczki, olej 2 łyżki, farsz: brokuł mały, ser feta 15 dag, czosnek 2 ząbki, dodatkowo: masło 5 dag, sol do gotowania pierogów, Sposób przygotowania: Mąkę łączymy z olejem i solą. Na wrzącą wodę wrzucamy pierogi, mieszamy drewnianą łyżką i gotujemy 3 min. Na każdy krążek nakładamy farsz, następnie składamy na pół i dokładnie zlepiamy. Gdy brokuł będzie już zimny to dodajemy do niego ser feta i wyciśnięty przez praskę czosnek. Odstawiamy na 15 min, aby odpoczęło. Stopniowo dodajemy ciepłą wodę i zagniatamy ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/01/pierogi-z-brokuem-i-serem-feta.html