Składniki blaszka 23/33: spód: herbatniki 200 g, masa serowa: ser z wiaderka 1,5 kg, jajka 9 szt, budyń śmietankowy 3 szt (każdy po 40g), cukier 1,5 szklanki, mleko w proszku 2 i 1/4 szklanki, olej 1 szklanka, mleko zimne 2 i 1/4 szklanki, polewa: Stopniowo dodajemy olej, a następnie mleko w proszku. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Rozpływający się w ustach serniczek z mlekiem w proszku. Wierzch można polać białą czekoladą, mleczną lub po prostu posypać cukrem pudrem, w każdej wersji będzie pyszny. Gdy ciasto zacznie się rumienić to należy go delikatnie przykryć papierem do pieczenia, aby wierzch się nie przypalił. czekolada mleczna 150 g, mleko 5 łyżek, dodatkowo: kandyzowana skórka pomarańczy 1 garść Ciastka smarujemy masą serową, aby nie wypłynęły na wierzch, a następnie wylewamy całą masę. Dodajemy mleko i stawiamy na palnik o małej mocy. Do ubitej piany dodajemy po trochę masy serowej i zimnego mleka, delikatnie mieszamy łyżką do połączenia.