Sernik dietetyczny – składniki chudy ser biały, twaróg – 500 gram 3 jajca olej kokosowy – 2 łyżki (takie dość czubate, w postaci półpłynnej) mąka jaglana – 4 łyżki ksylitol – 6 łyżek (ale powiem Wam, że mój dietetyczny sernik wyszedł dość słodki, dałabym następnym razem 4 łyżki) Wiadomo, że jak to sernik – najlepszy na drugi dzień, po całonocnym chłodzeniu w lodówce. Jak już się upiecze – po 50 minutach (ale musicie wyczuć swój piekarnik) wyłączcie grzanie i uchylcie drzwiczki. Na szczęście, można z nim tak kombinować, że uda się upiec i taki w wersji fit. Mój sernik dietetyczny jest dość mocno odchudzony, chociaż tym razem nie wykorzystałam odtłuszczonego twarogu. Sernik dietetyczny przygotowanie Rozpoczynamy od włączenia piekarnika, bo ciasto zrobimy raz dwa. 180 stopni. Ciasto wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika.