Składniki (8 sporych babeczek) - 100 g miękkiego masła - 2/3 szklanki cukru - duże jajko - 1 1/3 szklanki mąki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 2 łyżki kakao - 3/4 szklanki kefiru - 8 łyżeczek dżemu z jeżyn Maso utrzeć z cukrem. Wczoraj późnym wieczorem kręciłam więc ciasto, bo ze względu na panującą na zewnątrz temperaturę nie dałam rady odpalić piekarnika w trakcie dnia. Dziś dorobiłam nutellowy krem i udekorowałam babeczki jeżynami, które zrywałam chwilę po 8 rano z dziadkowego ogrodu. moje babeczki nadziewałam domowym dżemem z jeżyn, bez pestek, który ręcznie przeciera mój Dziadek :) Nakładać ciasto do papilotek do 2/3 ich wysokości, na to nakładać po 1 łyżeczce dżemu i dopełniać ciastem. Dostałam zamówienie od mojego brata na czekoladowe babeczki, bo dawno nie było ;)