Ciasto - 2 szklanki mąki pszennej - pół szklanki wiórków kokosowych - 1 szklanka cukru - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 2 jajka - 3/4 szklanki oleju roślinnego - 2 łyżki jogurtu - 2/3 szklanki mleka - łyżeczka ekstraktu z wanilii - szklanka malin (mogą być mrożone, nie trzeba ich rozmrażać przed pieczeniem) ! Składniki Kruszonka - 100 g cukru - 100 g masła - 30 g wiórków kokosowych - 120 g mąki pszennej Cukier, mąkę i wiórki wymieszać. Robiłam je już jakiś czas temu, zdjęcia więc zaległe, ale jest na tyle smaczne, łatwe do przygotowania i przede wszystkim bardzo szybkie, że to najlepsze rozwiązanie, gdy rano zachciewa się czegoś słodkiego. Wylać ciasto do foremki kwadratowej o boku dł. 20 cm, posypać malinami i kruszonką, piec w piekarniku nagrzanym uprzednio do 175 st. C przez ok. 45 min. (lub do tzw. suchego patyczka).