Drożdżówki z dżemem i polewą czekoladową

Patrycja
Śniadania
20.03.2017 9:46
Drożdżówki z dżemem i polewą czekoladową

Składniki: ciasto: mąka pszenna 6.5 szklanki, mleko 1 szklanka, woda ciepła 1 szklanka, cukier drobny pół szklanki, masło 200 g, skorka z cytryny 3 łyżeczki, drożdże suche 2 łyżeczki, żółtko jaja 2 szt, sol szczypta, nadzienie: dowolny dżem 1 mały słoik, polewa: czekolada mleczna 1 tabliczka, mleko 3,2% 6 łyżek. Gdy ciasto jest gotowe to przykrywamy ściereczką i odstawiamy w cieple miejsce na 1 godzinę. dodatkowo: jajko 1 szt, Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy, masło rozpuszczamy. Zagniatamy ciasto, pod koniec dodajemy masło i bardzo dokładnie wyrabiamy ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2016/12/drozdzowki-z-dzemem-i-polewa-czekoladowa.html