Składniki: spód: ciastka oreo 250 g, masa serowa: ser biały 1 kg, jajka 4 szt, cukier biały 1 szklanka, budyń waniliowy 3 łyżki, aromat waniliowy 2 łyżki, olej pół szklanki, mleko pół szklanki, bita śmietana: Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 min w 170 stopniach, a następnie obniżamy temperaturę piekarnika na 150 stopni i pieczemy jeszcze przez 40 min. śmietanka 30% 250 ml, bita śmietana(śnieżka) 1 opakowanie, dodatkowo: czekolada mleczna 6 kostek, Sposób przygotowania: Na spodzie tortownicy układamy ciastka oreo. Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy zmielony trzykrotnie ser lub gotowy ser z wiaderka. Na wierzch sernika ścieramy na tarce mleczną czekoladę. Dodajemy olej, mleko, aromat waniliowy oraz budyń.