Jeżeli lubicie wyroby drożdżowe, polecam spróbować inne przepisy: Jagodzianki Kiełbaski w cieście drożdżowym Ziołowy chlebek Bułeczki z suszonymi pomidorami Drożdżówki z serem Pyzy czyli kluski na parze Drożdżowe paszteciki z chorizo Pizza z ricottą i szpinakiem Paszteciki z kiełbasą Bułeczki w kształcie zajączków Bułeczki czosnkowe Calzone Caprese Tradycyjne Pączki Drożdżowe bułeczki z malinami składniki 20 g drożdży 4 szklanki mąki 1 szklanka letniego mleka 1/2 szklanki rozpuszczonego masła 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1 i 1/2 szklanki mrożonych malin 1 łyżka skrobi kukurydzianej 1 łyżka nasion chia 2 łyżki cukru żelującego Drożdżowe bułeczki z malinami wykonanie: Z drożdży, połowy mleka, dwóch łyżek mąki i łyżki cukru robimy zaczyn i odstawiamy do wyrośnięcia na około 15 minut. W międzyczasie gotujemy maliny z nasionami chia, skrobię i cukier tak długo aż maliny się rozpadną i całość będzie miała konsystencję gęstego dżemu, jeżeli maliny nie są zbyt słodkie można je posłodzić do smaku. Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach, po upieczeniu można bułeczki polukrować, jemy odrywając jedną bułeczkę od drugiej Drożdżowe bułeczki z malinami