Zapraszam na przepis szczególnie wszystkich zapracowanych 😊 Składniki (blaszka 23/33): mąka pszenna 500 g, cukier 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, jogurt 330 ml, olej 1 szklanka, jajka 5 szt, budyń waniliowy 1 szt, skórka starta z połowy pomarańczy, kruszonka: mąka 150 g, cukier 150 g, margaryna lub masło 150 g, dodatkowo: śliwki mrożone lub świeże 500 g, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Jajka myjemy i wybijamy do miski. Gdy nie mam czasu na pracochłonne ciacho to wybieram właśnie takie przepisy, które są bardzo szybkie do zrobienia, ale również smaczne. Ciasto wkładamy do piekarnika, pieczemy w 180 st.C przez ok 1 h. aż wierzch ciasta się zarumieni. Mąkę z margaryną siekamy nożem, dodajemy cukier i opuszkami palców robimy kruszonkę. W oddzielnym naczyniu łączymy suche składniki, mieszamy, dodajemy do masy jajecznej i mieszamy łyżką do połączenia. Dodajemy cukier i skórkę z pomarańczy i miksujemy do połączenia.