Jeżeli lubicie wyroby drożdżowe, polecam spróbować inne przepisy: Jagodzianki Ziołowy chlebek Bułeczki z suszonymi pomidorami Drożdżówki z serem Pyzy czyli kluski na parze Drożdżowe bułeczki z malinami Drożdżowe paszteciki z chorizo Pizza z ricottą i szpinakiem Paszteciki z kiełbasą Calzone Caprese Kiełbaski w cieście drożdżowym składniki około 4 - 5 kiełbasy śląskiej 10 g drożdży 200 ml wody 350g mąki musztarda miód majeranek oregano Kiełbaski w cieście drożdżowym wykonanie: Z drożdży, 50 ml wody, łyżki mąki i łyżki cukru zrobić zaczyn, odstawić na około 30 minut wo wyrośnięcia. Zawsze mam problem co by tu takiego wykombinować i im podać, nie jestem fanką chipsów i tego typu przekąsek dlatego zawsze staram się przygotować tak zwane finger foods czyli małe przekąski które bierze się w rękę i je. Do miski przesiać mąkę, dodać łyżkę majeranku, łyżkę suszonego oregano, łyżeczkę papryki słodkiej i łyżeczkę papryki ostrej, trochę soli, wymieszać. Z amiast kiełbasy śląskiej, można też użyć innej, na przykład frankfurterek które są cieńsze.