Domowe Schokobons

Anna
Fit
19.03.2017 16:32
Domowe Schokobons

15-20 sztuk posiekanych orzechów laskowych 2 łyżki mleka w proszku Polewa: 50g gorzkiej czekoladowy 1 łyżka oleju kokosowego Przygotowanie: - Mascarpone, ksylitol i mleko w proszku dokładnie wymieszać. W sam raz na weekendową małą rozpustę, gdyż smak masy mlecznej z dodatkiem orzeszków oblanych w gorzkiej czekoladzie po prostu uzależnia. 2 łyżki oleju kokosowego 1,5-2 łyżki ksylitolu (cukru lub innego zdrowego słodzidła) Kiedyś bardzo lubiłam te cukierki, więc kiedy zobaczyłam przepis u Shining Star postanowiłam spróbować ich domowej wersji, która nie zawiera zbędnego cukru i dodatkowych ulepszaczy. - Odstawić na 1-2 godziny do lodówki. - W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę wraz z olejem kokosowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2017/03/domowe-schokobons.html