Kluseczki Gnocchi

Małgorzata
Dania mączne
18.03.2017 14:46
Kluseczki Gnocchi

Do ich wykonania użyłam specjalnej foremki, którą ostatnio zakupiłam w Tescoma Składniki: 600g ugotowanych ziemniaków 80g maki pszennej, choć dokładna ilość zależy też od gatunku ziemniaków 1 jajko Szczypta soli W oryginalnym przepisie dodatkowo 30g drobno tartego parmezanu. Na posypanej mąką stolnicy przygotować wałeczki o średnicy około 1 cm. Kawałki ciasta delikatnie docisnąć do prążkowanej powierzchni formy i szybkim ruchem przesunąć w dół tworząc kluseczkę. Wałeczki pokroić na równe kawałeczki o długości około 2cm. Idealne do wszelkich sosów, do szpinaku, pesto czy podawane z tartym parmezanem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://w-garach-u-gosi.blogspot.com/2017/02/kluseczki-gnocchi.html