Tarta ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Zapiekanki
18.03.2017 10:40
Tarta ze szpinakiem, fetą i pomidorami

– 2 łyżki pokrojonej w kostkę mozzarelli – 250 g szpinaku – 200 g seru feta – 6 suszonych pomidory – 7-8 pomidorków koktajlowych – ząbek czosnku – sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, ulubione zioła – 200 ml śmietany 12 % – 2 jajka Przygotowanie: Ciasto Wszystkie składniki wyrobić , schłodzić 30 minut w lodówce. Składniki: Ciasto – 250 g mąki pszennej – 125 g masła – 1 jajko (lub 3 – 4 łyżki zimnej wody) – płaska łyżeczka soli Farsz. Następnie ułożyć w formie, nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.10 minut (z obciążeniem). Po wyjęciu ciasta z pieca, nakładamy na nie szpinak, pokruszony ser feta, mozzarellę pokrojoną w drobną kostkę i suszone pomidory.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/tarta-ze-szpinakiem-feta-i-pomidorami/