Składniki: 200 g udźca wołowego 100 g makaronu sojowego pół czerwonej papryki 1 mała cebula 4 łyżki jasnego sosu sojowego pół pęczka grubego szczypiorku pół średniej papryczki chili (lub więcej) 1 łyżeczka startego świeżego imbiru sok z 1 limonki 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych 1 łyżka prażonych ziaren sezamu 1 łyżeczka cukru (przepis na 2 porcje) Mięso kroimy w cienkie paski w poprzek włókien. Podobne przepisy: Makaron ryżowy z warzywami Makaron ryżowy z kurczakiem Makaron ryżowy z cukinią, groszkiem i ogórkiem Przesadziłam z ilością chili (dałam całą i dość sporą) i nie dało się oddychać w kuchni. Odcedzony makaron dorzucamy do woka, na koniec wlewamy sos sojowy, sok z limonki, cukier, mieszamy. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski. Od pewnego czasu chodzi za mną także coś pikantnego, więc postanowiłam upichcić coś w ten deseń.