Na patelnię wrzucamy znowu niewielką ilość masła, wylewamy jajka, równo rozprowadzamy, smażymy powoli na niewielkim ogniu, jajka mają się ściąć z wierzchu (dla pewności można na chwilę przykryć patelnię pokrywką). Niewielką ilość masła rozpuszczamy na patelni, wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulę, rumienimy, dodajemy szpinak, podgrzewamy minutę, ściągamy z patelni. Ja omlet na talerzu przekroiłam jeszcze na pół i położyłam jeden kawałek na drugim. Składniki: 2 jajka 2 garści liści szpinaku pół małej cebuli 25 g sera taleggio 1 gałązka koperku sól pieprz masło (przepis na 1 porcję) I nie, to co na zdjęciu wypływa z omletu to nie jest surowe jajko, to właśnie ten ser. Na omlet wykładamy szpinak i kawałki sera, składamy go na pół, jeszcze chwilę smażymy. Jedna nie wypaliła (ser nie rozpuszcza się w sosie), druga to omlet.