Robi się je bardzo szybko , więc z powodzeniem można je zrobić na weekendowe śniadanie. Podajemy na ciepło bądź na zimno. źródło: przepis własny Ilość porcji: ok. 14 placuszków Szczególnie polecam je także dzieciom - mój synek nie mógł się od nich oderwać i ciągle prosił o kolejną porcję. Od dłuższego czasu w mojej kuchni zalegało kilka sztuk bananów, nie za bardzo wiedziałam co z nimi zrobić. Podaję je polane jogurtem naturalnym, można także posypać je cukrem (choć według mnie nie jest to wcale konieczne). Składniki: Sposób przygotowania: - 1 banan - 1 jajko - szklanka płatków owsianych - łyżka masła orzechowego (bez soli i cukru) - łyżeczka miodu - tłuszcz do smażenia Płatki zalewamy wrzątkiem. Powinno być więc bardzo pożywne, bogate kalorycznie, żeby mogło dostarczać nam dużo energii na cały dzień. Poszukałam trochę przepisów w internecie i trafiłam na placuszki bananowe. Placuszki bananowe z dodatkiem płatków owsianych wyszły bardzo pyszne i delikatne.