Budyń jaglany z bakaliami

Budyń jaglany z bakaliami

Kaszę jaglaną dokładnie opłukać na sicie( 2-3 razy w ciepłej wodzie), następnie włożyć do rondelka i zalać 1 szklanką mleka. Gotować pod przykryciem na małym ogniu do całkowitego wchłonięcia płynui miękkości kaszy, ok. 15-20 minut. Miękką kaszę włożyć do blendera. Dodać pół szklanki mleka. Wszystko zblendować na gładki krem. Budyń przełożyć do naczyń. Na wierzch ułóż maliny, banana pokrojonego w plasterki. Następnie orzechy włoskie, wiórki kokosowymi oraz płatki migdałowe. Na koniec polej wszystko syropem daktylowym 🙂

 https://www.i-lovelife.pl/kuchnia/budyn-jaglany-z-bakaliami/
Zdjęcie profilowe I LOVE LIFE
I LOVE LIFE

"Eat well - Travel Often" Blog kulinarno-podróżniczy stworzony z miłości i pasji do gotowania i podróży - samo życie :)

Polecane