Owinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 30 min. Nadzienie - 4 łyżki miękkiego masła - pół szklanki brązowego cukru - 1 łyżeczka cynamonu - szczypta soli W małej miseczce wymieszać miękkie masło z brązowym cukrem, cynamonem i szczyptą soli. Niewiele myśląc porzuciłam więc książki na rzecz pieczenia ciasteczek i po raz kolejny mogę stwierdzić, że nie ma lepszego lekarstwa na stres i smutki niż pieczenie i jedzenie ;) Składniki (ok. 60 małych ciasteczek) Ciasto - 2,5 szklanki mąki pszennej - szczypta soli - 2 łyżki cukru - 230 g masła, zimnego - 7-8 łyżek zimnej wody Mąkę, sól i cukier wymieszać. Przekładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 12-15 min.