Puchate amerykańskie pankejki

Śniadania
16.03.2017 12:33
Puchate amerykańskie pankejki

Jedyne zmiany, jakich dokonałam w porównaniu z oryginalnym przepisem to zmniejszyłam ilość proszku dopieczenia dodawanego do ciasta o całą jedną łyżeczkę (bo nie lubię takiego posmaku w placuszkach). Składniki (dla 2 osób) - 20 g masła - 100 g mąki pszennej - pół łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - jajko - 140 ml maślanki - masło do smażenia Masło rozpuścić. Sobota, więc długi, leniwy poranek ze smażeniem w piżamach puchatych placków, jedzonych gorących prosto z patelni. To, co zostało, zjadłam posmarowane masłem orzechowym i musem z jabłek, choć oczywiście inne dodatki są mile widziane ;)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2016/11/puchate-amerykanskie-pankejki.html