Czekoladowe trufle z wiśnią i pudrem hibiskusowym

Magda
Desery
11.03.2017 22:35
Czekoladowe trufle z wiśnią i pudrem hibiskusowym

W kąpieli wodnej rozpuszczamy ją z dodatkiem różowej kremówki oraz dodajemy 2-3 łyżki powstałej smakowej wódki (resztę, jeżeli taka jest, oczywiście można wypić, po co ma się marnować?). A niespodzianka w środku ucieszy każdego 🙂 Potrzebujemy: 180g dobrej jakości gorzkiej czekolady, minimum 70% 90ml śmietany kremówki 30% szklanka wódki około 25 sztuk suszonych wiśni 2 kopiate łyżki suszonych kwiatów hibiskusa puder hibiskusowy (PRZEPIS!) Na drugi dzień śmietankę zagotowujemy z hibiskusem i odkładamy na godzinę pod przykryciem. Środek wiśniowy z nutą alkoholu, następnie warstwa pysznej czekolady, która przecież jest afrodyzjakiem… W środek staramy się włożyć wiśnię i obtoczyć ją czekoladą. W międzyczasie wiśnie odsączamy, powstałej nalewki broń boże nie wylewamy! Nie ma nic lepszego od własnoręcznie przygotowanego podarku! Inspirowałam się przepisem z bloga Kucharnia. Nie polecam zostawiać jej w lodówce, będzie zbyt twarda. Całość wykończona słodko – kwaśną, kwiatową, różową magią… Niech kwiaty oddadzą swój smak i cudowny kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mietowygarnuszek.wordpress.com/2017/02/09/trufle-czekoladowe-z-wisnia-i-pudrem-hibiskusowym/