Składniki: 350 g mięsa z piersi kurczaka sok z 1/2 cytryny 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu 1/3 łyżeczki suszonego imbiru szczypta płatków chilli szczypta pieprzu szczypta soli 50 g wiórków kokosowych 2 łyżki bułki tartej 1 jajko + szczypta soli + szczypta pieprzu olej do smażenia Mięso z kurczaka oczyścić, podzielić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem do mięsa. Jajko roztrzepać widelcem i wymieszać z solą i pieprzem. Kurczaka wyjętego z zalewy maczać najpierw w jajku, a następnie obtaczać w wiórkach wymieszanych z bułką tartą. Kurczaka smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanym na patelni, głębokim oleju. Pierś z kurczaka marynowana w zalewie z sosu sojowego, soku z cytryny, miodu i imbiru, a następnie panierowana w wiórkach kokosowych.