Fondue serowe

Anna
Przekąski
08.03.2017 17:35
Fondue serowe

Fondue serowe przygotowuje się tradycyjnie w specjalnie do tego przeznaczonym kociołku, stale podgrzewanym, wokół którego zasiadają goście i długimi, cienkimi szpadkami, na które nabijają pokrojone w kostkę, białe pieczywo, wybierają fondue. Jeżeli nie posiadacie zestawu do fondue można wszystko przygotować w garnku na kuchence i przelać do ozdobnych miseczek. Zestaw do fondue postawiony na stole powinien cały czas się podgrzewać. Ser roztapiamy na niewielkim ogniu, cały czas wszystko mieszając. Opis fondue serowe przepis: Fondue serowe przepis (wym. fondi) to potrawa szwajcarska. Sposób przygotowania: Sery bardzo drobno kroimy lub też możemy zetrzeć je na tarce o grubych oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/fondue-serowe/