Składniki: - 5 jajek na twardo - 500 g pieczarek - 1 średniej wielkości cebula - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka pieprzu - 1 łyżeczka suszonej, słodkiej papryki - 3 łyżki bułki tartej - 1 surowe jajko - olej do smażenia - bułka tarta do obtoczenia kotletów Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na dobrze rozgrzany na patelni olej wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć, aż do jej zeszklenia. Smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanym na patelni oleju. Smażyć na dużym ogniu, co jakiś czas mieszając do momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek. Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/kotlety-jajeczno-pieczarkowe/