😉 Składniki: 350 g mięsa z piersi kurczaka 200 g kaszy pęczak 1 puszka (400 g) kukurydzy (po odsączeniu 220 g) 1 puszka (400 g) fasoli czarnej lub czerwonej (po odsączeniu 240 g) 2 puszki pomidorów (w sumie 800 g) 1 średnia cebula olej do smażenia 3 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki suszonej bazylii 3 ząbki czosnku kawałek ostrej papryki garść suszonych pomidorów sól do smaku pieprz do smaku ok. 100 g tartej mozzarelli 1 awokado świeża kolendra Jeśli używacie całych suszonych pomidorów, należy je wcześniej rozdrobnić (ja używałam już rozdrobnionych – w formie płatków). Proste, sycące danie w stylu meksykańskim – kasza pęczak z kurczakiem, fasolą i kukurydzą. Zużywam całą puszkę fasoli i kukurydzy, w związku z czym uzyskuję naprawdę dużą porcję Po ok. 10 minutach dodać ugotowaną kaszę, pomidory i drobno posiekaną papryczkę. Gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut. Cebulę drobno posiekać i przesmażyć na rozgrzanym na patelni oleju.