Pierś z indyka z tłuczonymi ziemniakami

Anna
Obiad
01.03.2017 17:24
Pierś z indyka z tłuczonymi ziemniakami

Opis Pierś z indyka z ziemniakami: Pierś z indyka z ziemniakami – zapraszam na kolejny pomysł na pyszne danie. Pierś z indyka można podać z pieczonymi ziemniakami, ziemniakami z wody, tłuczonymi lub ryżem. Składniki: 1 pierś z indyka (najlepiej ze skórą) 4 łyżki oliwy 2 łyżki miodu 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu 1 łyżka soli Po tym czasie wyciągamy pierś z lodówki i odwijamy z folii. Jeśli jednak szukacie inspiracji na inne potrawy sprawdź przepisy na dania z grilla. Pierś przekładamy do żeliwnego garnka z przykrywką lub wykładamy an blachę, którą owijamy folią aluminiową. Do małej miseczki dodajemy miód, sok z cytryny, oliwę, sól orz pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Filet z indyka jest idealny dla dzieci i osób dbających o linię.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/piers-z-indyka-z-tluczonymi-ziemniakami/