Danie przygotowywane na jednej patelni – pierś z kurczaka ze szpinakiem i pieczarkami. SKŁADNIKI: - 500 g mięsa z piersi kurczaka - 150 g pieczarek - 200 g świeżego szpinaku - 2 łyżeczki czosnku granulowanego - 2 łyżeczki papryki w proszku - 2 łyżeczki suszonego oregano - pieprz - sól - olej do smażenia - 300 g śmietany 18% Kurczaka oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki (każdą pierś na dwie-trzy porcje). Posypać z obu stron solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i oregano. Przełożyć do naczynia i zalać olejem. Odstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki. Pieczarki pokroić na połówki lub …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/piers-z-kurczaka-z-pieczarkami-i-szpinakiem/