Ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 190 g jogurtu naturalnego 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 275 g cukru Krem: 250 g zimnej śmietany 36% 250 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: maliny na wierzch ciasta (ok. 250 g) Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche w środku i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia. Na koniec dodać ser mascarpone i mieszać do czasu uzyskania jednolitej masy. Kakao rozpuścić w wodzie i również dodać do ciasta i zmiksować. Na koniec dodawać stopniowo mąkę, sodę i jogurt i miksować do czasu połączenia składników. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy ok. 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozprowadzić pozostałą część kremu oraz ułożyć maliny.